Vårnollning 2018

Vad är Nollning?

Många av de nya studenterna sitter i samma situation som just dig med frågor och funderingar. Meningen med nollningen är att hjälpa ni nya studenterna in i studentlivet för att alla ska få ut så mycket av sin studietid som möjligt. Det är under nollningen som du kommer lära känna dina kurskamrater som följer med dig under större delen av dina studier. Under nollningen anordnas tävlingar, lekar och fester som kommer skapa starka band mellan er och garanterat leda till nya vänner för livet!


Vilka är faddrarna?

Under din första vecka på universitet så kommer du, förutom att få träffa dina nya kursare, även få träffa ett härligt gäng med faddrar. Faddrarna är studerande från olika terminer som tidigare suttit i samma sits som just dig, du kommer få möta faddrar från termin 2 upp till termin 10, alla med studier inom ekonomi som kan dela med sig av erfarenheter och tips som kan hjälpa dig på vägen.


Schema:

  • Måndag 22/1: Uppstartskväll

  • Tisdag 23/1: Stadsvandring

  • Onsdag 24/1: Campusjakten

  • Torsdag 25/1: Ärtor och Punsch

  • Fredag 26/1: Faddermiddag

Alla nollningsaktiviteter sker under eftermiddagar och kvällstid

Uppstartskväll- För de flesta av er är det en helt ny miljö där du påbörjar en helt ny del av ditt liv. Under denna första dag kommer vårt fokus ligga på att ni ska känna er välkomna i Karlstad och att ni lär känna era första kurskamrater. Detta gör vi genom att med lekar och utmaningar skapar ett forum där ni måste samarbeta och på så sätt lära känna varandra. För att förgylla kvällen öppnar studentpuben C.A.P.S upp dörrarna och bjuder på en magisk kväll.

Stadsvandring- Stadsvandringen går ut på att ni ska lära känna både staden och våra samarbetspartners. Dagen börjar med presentationer av företag som skulle kunna bli din framtida arbetsgivare följt av att vi beger oss ut i centrala Karlstad. Här kommer ni tävla mot bland annat kommittén, KarlEkons styrelse och andra föreningar för att senare avsluta kvällen på en av Karlstad nattklubbar.

Poängjakt- En dag präglad av tävling där vi kommer sättas på prov både mot varandra och de andra programmens föreningar. När tävlingarna är över avslutas festen på campus pub

Ärtor och Punsch-  Ärtor & Punsch Ärtor & Punsch är kanske den mest traditionsenliga dagen under KarlEkons nollning och enligt de flesta den roligaste dagen under nollningen. Under kvällen kommer ni introduceras till studentlivets olika delar och kommer delta i er första sittning på universitetet. Även denna dagen är självklart full av tävlingar och utmaningar och avslutas sedan på vår kära studentpub.

Faddermiddag- Nollningen börjar lida mot sitt slut och avslutas med en sittning skapad av faddrarna till er nya studenter. Ni kommer få en ännu bättre bild över hur våra sittningar går till och all dess charm och traditioner.


Årets tema

Varje nollning KarlEkon genomför präglas av ett tema och något ni snart kommer få lära er är att dessa teman är väldigt viktiga. En stor del av en bra nollning ligger grundat i ett bra tema, utan temat förlorar nollningen på något viss sin charm och sin karaktär. Vi i årets kommitté har därför nu den stora äran att presentera årets tema: Kalle Ankas jul!


Lagen

Under denna nollning så kommer du tillsammans med dina kursare att delas upp i två olika lag, även de faddrar som deltar kommer vara uppdelade i dessa lag. Lagen kommer sedan under nollningsveckan att tävla mot varandra, men även under vissa tillfällen att mixtras med varandra för att ni ska få bästa möjlighet till att lära känna alla. De båda lagen har tagit sig an årets tema på bästa möjliga sätt och vi kan stolt presentera de båda lagen;

Robin Hood

PRISA GUD! HÄR KOMMER VÅRNOLLNINGEN!
Julen må vara över.. Men frukta icke! Robin Hood och lille John med vänner från Sherwoodkrogen.. Jag menar skogen, är här för att fortsätta sprida glädje. Detta gör vi genom att ta från dunkarna och ge till dem nyktra.

Genom att vara sluga som rävar, starka som björnar och festsugna som studenter kommer vi att trampa på varenda Piff & Puff-ekorre som står i vägen mot våra mål! Efterfester, skön stämning och medaljer på finmiddagen är våra pricksäkra targets.

Allan i Dalen sjunger för full hals och nu önskar han och alla andra faddrar att ni nollor hjälper honom att tillsammans med oss ta ton och dominera nollningen! Vi faddrar kommer se till att ni får en så rolig, upplevelserik och vänskapsbildande start på er fantastiska studietid i Karlstad.

Välkomna!! OO-DE-LALLY OO DE LALLY HOPPSAN VILKEN DAG!

/Robin & Lille John

 

Piff och Puff

Där det finns fara, finns också nollningspatrullen. Piff & Puff och vårat gäng är modiga nog att möta alla sorters skurkar och smarta nog att lösa vilka mysterier som helst. Oavsett om vi kämpar mot Robin Hoods vassa pilar eller jagar en Årets Nolla-medalj, kan du vara säker på att med Piff & Puff blir det alltid massor av skratt och spänning! Vi har lika mycket energi som ett duracell batteri och kommer därför aldrig tacka NEJ till en efterfest.

Med Piffs intelligens och Puffs goda humör kommer vi att se till att den här nollningen blir oförglömlig på alla sätt och vis.

MEN vi behöver er nollors hjälp att få bygga vårat sista bo hemma hos Kalle Anka och hans vänner. Vi i Piff & Puff kommer att finnas där för dig genom hela nollningen, för att du ska få en minnesvärd start på ditt studentliv här i Karlstad.


Kommittén

Namn: Marcus Pfeiff
Ålder: 20 år
Hemort: Upplands Väsby (Sthlm)
Termin: 4
Karaktär: Kalle Anka
Favoritmat: Pizza på bakfyllan
Favoritlåt: Shouf (Remix) – Gee Dixon
Tips till nollorna: Engagera er under studietiden!

 

Namn: Patrik Miskimin
Ålder: 23 år
Hemort: Kungälv
Termin: 3
Karaktär: Musse Pigg
Favoritmat: Sushi
Favoritlåt: Goosebumps- Meghan Trainor
Tips till nollorna: Don’t hold back!

 

Namn: Emma Palmborn
Ålder: 19
Hemort: Bollnäs
Termin: 2
Karaktär: Mimmi Pigg
Favoritmat: Sushi eller grillat 😎
Favoritlåt: Aristobär -LBSB😎
Ett tips till nollorna: Ingen minns en fegis!

 

Namn: Linnéa Johansson
Ålder: 22 år
Hemort: Eskilstuna
Termin: 4
Karaktär: Kajsa Anka
Favoritmat: Klimp och fläsk 😃
Favoritlåt: det har jag ingen, eller gillar låtar man kan sjunga med till!
Ett tips till nollorna: Gör inget som inte jag skulle göra!

 

Namn: Manfred Bergkvist
Ålder: 23 år
Hemort: Åkersberga (Sthlm)
Termin: 6
Karaktär: Långben
Favoritmat: Grillchips
Favoritlåt: Kolla Kolla – Nationalteatern
Tips till nollorna: Glöm inte, ingen tycker om att gå törstig

 

Namn: Fanni Vuorinen
Ålder: 23 år (snart 24, sos)
Hemort: Åbo
Termin: 6
Karaktär: Pluto
Favoritmat: Sushi
Favoritlåt: Fergie ft Ludacris Glamorous och alla Lana del Reys låtar (och nej, Lordis Hard rock halleluja är inte min favvo trots att många tror det är finnarnas favorit låt..)
Tips till nollorna: Ni lever studentliv bara en gång i livet – njut av det!