Välkommen till Karlstad

Hej och välkommen till Karlstad!

Mitt namn är Carl Allert och jag är ordförande för utbildningsföreningen Karlstads Ekonomstuderandes Förening, KarlEkon, under 2016. Jag vill med hjälp av detta välkomstbrev hälsa er välkomna till Karlstad och samhörigheten i KarlEkon.

Många av er kommer från olika situationer i livet men en sak har ni alla gemensamt, ett intresse för ekonomi och studentlivet. För två och ett halvt år sedan befann jag mig i samma situation som de flesta av er. Jag ställde mig bland annat frågorna hur det skulle bli att studera vid universitetet, hur Karlstad är som stad och om det skulle bli svårt att träffa nya människor. Jag visste att från och med nu är jag student och jag ska ta vara på studietiden för det är en tid jag sent kommer att glömma. Den är fylld med frihet som vägs upp med ansvar. I och med studenttiden har jag fått vänner för livet och jag har vuxit som människa.

KarlEkon är en utbildningsförening vid Karlstads Universitet och vi finns till för just dig. Vårt mål är att vara ett stöd för dig under din tid på universitet och hela vägen ut i arbetslivet. Det första mötet du har med KarlEkon är nollningen, vilken nollningsgeneralerna ansvarar för. Efter nollningen gör vi i KarlEkon vårt allra bästa för att din fortsatta tid i Karlstad ska bli så lyckad som möjligt. Om du är intresserad av idrott, vill skapa kontakter i näringslivet, är intresserad av utbildningsbevakning eller bara vill träffa studiekamrater och ta en öl till lite schysst musik, så har KarlEkon allt för dig.

Tillsammans med KarlEkons styrelse vill vi göra din studietid så rolig och lärorik som möjligt. Vi anordnar bland annat olika event, föreläsningar, sittningar, idrottsaktiviteter, arbetsmarknadsdagar, resor och mycket mer. Vill ni vara med och engagera er och fortsätta utveckla och förbättra studielivet i Karlstad så söker KarlEkon alltid engagerade studenter till våra olika utskott och projekt under året.

Vårt största och främsta syfte som utbildningsförening är att bevaka er utbildningen vid Karlstads Universitet för att säkerställa en hög akademisk nivå. Vi arbetar bland annat med att hjälpa enskilda studenter med problem som uppstår, ha god och kontinuerlig kontakt med universitetet samt att aktivt driva frågor inom Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation. Har du några funderingar gällande KarlEkons verksamhet finns mer information på vår hemsida www.karlekon.com. Om du har ytterligare frågor så svarar jag mer än gärna på mail eller om ni stoppar mig när ni ser mig i skolan.

Jag ser enormt mycket fram emot att lära känna just dig! Tveka inte att stanna mig i skolan för att hälsa och prata en snabbis!
Välkommen till Karlstad och gemenskapen i KarlEkon!

Mvh, Carl Allert

Ordförande KarlEkon, ordforande@karlekon.com