SM i Ekonomi

Projektgrupp SM i Ekonomi 2018

Nedräkningen för SM i ekonomi 2018 har börjat!

Som många av er redan vet så har KarlEkon fått äran att arrangera SM i ekonomi 2018. SM i Ekonomi är en lagtävling i ekonomi och en konferens, instiftad av Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation (S.E.R.O.), som arrangeras årligen i maj. Varje högskola och universitet som undervisar i ekonomi har rätt att delta med ett lag bestående av tre studenter för att göra upp om titeln svenska mästare i ekonomi. I samband med tävlingen arrangeras en konferens, om karriär och framtid, för representanter från samtliga ekonomföreningar och kårer.

För att denna konferens ska vara möjlig så behöver vi er hjälp och söker nu efter en projektgrupp som tillsammans med två projektledare kommer få arrangera denna prestigefyllda konferens!

De poster som vi söker är:

  • Ekonomiansvarig
  • Näringslivsansvarig
  • Tävlingsansvarig
  • Marknadsföringsansvarig
  • Personalansvarig
  • Föreläsningsansvarig
  • Logistikansvarig
  • Evenemangsansvarig

Är du intresserad av att vara en del av detta fantastiska projekt så skicka in en ansökan med namn, kontaktuppgifter, vilken post du vill söka samt en beskrivande text om dig själv och varför du söker posten.

Ansökan skickas till ordforande@karlekon.com och ansökningsperioden är mellan 2 oktober – 15 oktober. Vid eventuella frågor kring projektet kontakta KarlEkons ordförande Mikaela Lind på 0761963005 eller ordforande@karlekon.com.

 

Mer info om posterna:

Ekonomiansvarig

Ekonomiansvarig är ansvarig för att i början av projektet upprätta en budget och löpande under projektet har denna person hand om för fakturering, betala fakturor, löpande bokföring och budgetrevidering under projektets gång.

Vem är du?
– En organiserad person som gillar att skapa balans och är ansvarsfull samt självgående.

Näringslivsansvarig

Ansvarar för kontakten med projektets sponsorer, såväl huvudsponsorer som delsponsorer. I projektet ingår allt från punktsponsring av fika, frukost och give aways, delsponsorer av föreläsare eller workshops och projektets huvudsponsorer.

Vem är du?
– En social person som inte är rädd att ta för sig samt besitter en god förhandlingsförmåga. 

Tävlingsansvarig

Ansvarig för deltävlingarna, semifinalen och finalen. Även ansvarig för att rekrytera domare och hålla kontakten med dessa fram konferensen. På konferensen ansvarig för tävlingsmomentens alla steg. Tävlingsansvarig är även ansvarig för lanseringen av SM i Ekonomi.

Vem är du?
– En person som älskar tävling och förstår innebörden av ett fair-game. Struktur och planering är A och O.

Marknadsföringsansvarig

Ansvarar för all marknadsföring och PR kring SM i Ekonomi. SM i Ekonomi har en profilmanual och en marknadsplan – det är marknadsföringsansvarigs ansvar att projektet håller sig inom dessa ramar. Även hemsidan är marknadsföringsansvarigs ansvar. Goda kunskaper inom Adobe InDesign och WordPress är att föredra.

Vem är du?
– En person med en konstnärlig ådra och som har en fantasi för att sticka ut och göra ett fottryck i människors sinne.

Personalansvarig

Ansvarar för att rekrytera funktionärer till hela projektet och ansvarar för schemaläggning och planering för att säkerställa att konferensen håller hög kvalité. Denna person ska vara en ledartyp som har tidigare erfarenheter av att leda större grupper.

Vem är du?
– En glad och positiv person som tycker om att jobba med människor och har förmågan att alltid lyckas tagga igång andra människor.

Föreläsningsansvarig

Ansvarar för konferensens innehåll. Kontaktar föreläsare och ansvariga för utskottsträffarna. Ansvarar för bokning av salar för föreläsningar, utskottsträffar och liknande samt för att all teknisk utrustning som föreläsarna önskar finns på plats.

Vem är du?
– En person som söker efter det där lilla extra och ger inte upp förens du fått tag på det.

Logistikansvarig

Ansvarig för att boka alla salar till alla delar av konferensen så som föreläsningssalar och sovplatser på lärosätet eller extern. Under konferensen kommer olika typer av transporter att krävas dessa koordineras av logistik.

Vem är du?
– En riktig organisatör och multitasker som också har förmågan att behålla lugnet under stormen.

Evenemangsansvarig

Ansvarar för frukost, lunch och fika under hela konferensen. Denna person har även det yttersta ansvaret att boka lokal och arrangera temasittningen, banketten och torsdagens middag.

Vem är du?
– En social person som har känsla för service och event, även ett plus i kanten om du har ögat för det där lilla extra som många andra inte kan se.