Ny student gammal

och ska plugga ekonomi?

Välkommen till oss! Här har vi samlat lite information för dig som är ny på Karlstads universitet och i KarlEkon. Vi hoppas att det är användbart för dig! Har du några frågor utöver detta kan du alltid höra av dig till oss! Vi brukar alltid ringa alla nya studenter och snacka lite några veckor innan kursstart så vänta dig ett samtal från oss!

KarlEkon är ekonomernas studentförening och vi anordnar det allra mesta man kan tänka sig behöva som student. Din första dag kommer att börja med att du får ett stort välkomnande av alla dina faddrar och sedan kommer du att få massor av information av universitetet. Att komma på vårt välkomnande är såklart inte obligatoriskt men det blir ditt första möte med Karlstads studentliv och vi hoppas att det ger dig ett leende på läpparna. Inför din första dag behöver du inte förbereda dig någonting utan det är bara att komma och hänga på, vi fixar allt!

KarlEkons ordförande skriver alltid ett välkomsbrev till er nya studenter, det finner ni här!


Nollning

KarlEkons nollning är ett utmärkt sätt för dig som ny student att träffa nya kamrater, lära känna Karlstad och få smak av hur det är att studera på Karlstads universitet. Under två veckor kommer du att mötas av en hel del nya intryck samt att introduceras till studentlivet.

Vi vill att din nollningstid ska fyllas med goda minnen och möten mellan människor. Vi skulle därför vilja poängtera att nollning inte har några inslag av förnedrande lekar eller aktiviteter utan den går helt och hållet ut på att alla ska ha roligt och lära känna varandra. Allt som vi gör är helt frivilligt och även om det serveras alkohol finns det alltid minst ett alkoholfritt alternativ till detta.

Genom att delta kommer du på nolltid (ursäkta uttrycket) att lära känna såväl dina blivande kurskamrater som gamla studenter. Oavsett vad du har för intressen eller vad du vill få ut av din tid i Karlstad så tror vi att du kommer att hitta vänner och likasinnade under nollningen. Detta är möjlighet som du inte får missa!

Mer information finner du på på nollningens egna sida här.
Har du frågor rörande KarlEkons nollning, kontakta projektledarna för nollningen: nollning@karlekon.com.


KarlEkons nyhetskanaler

Vi har en hel del sociala medier men vi använder oss mest av Instagram och Facebook, kika in oss där!


C.A.P.S

Campus Allmänna Pub och Samlingsplats ligger på Duettgatan 2 (Campus). Verksamheten är öppen för alla med kravet att du skall vara medlem i KarlEkon p.g.a. att alkoholtillståndet endast är för slutet sällskap. Baren drivs ideelt av studenter, för studenter. Bli medlem snabbt och enkelt här: http://www.karlekon.com/bli-medlem/

 


Bostäder

Vi vill att alla våra nya studenter ska ha en bostad när de börjar sina studier, här finner du de hyresvärdar där de flesta av våra medlemmar bor. Det är flesta av våra medlemmar som bor på campus, i Kronoparken eller inne i stan.

Tips! Du skall folkbokföra dig på din nya adress, förutom att din post kommer rätt och att din adress stämmer hos organisationer och myndigheter kan du bland annat söka bostadsbidrag (Försäkringskassan) och skaffa hemförsäkring. Bara en massa fördelar helt enkelt.

Läs mer om bostadsbidrag på försäkringskassans hemsida och adressändring har du studentrabatt hos via studentkortet.


Litteratur

Den kurslitteratur som du kommer behöva har ofta använts tidigare terminer, du kan exempelvis hitta mycket via köp och säljgrupper på FaceBook men även Campusbokhandeln. Genom att köpa begagnade böcker spar du både på miljön och plånboken.


Universitetets sidor


Frågor?

Hoppas att du nu känner dig lite mer insatt i hur din första tid i Karlstad kommer att bli! Skulle du ändå undra någonting så är det bara att kontakta oss via mail, telefon eller skriva till någon av våra kanaler så hjälper vi dig! Vi ser fram emot att ses i höst!