Ny student

Hej! Här har vi samlat lite matnyttig information för dig som är ny på Karlstads universitet och i KarlEkon. Vi hoppas att det är användbart för dig! 

KarlEkons nyhetskanaler

C.A.P.S

Campus Allmänna Pub och Samlingsplats ligger på Duettgatan 2 (Campus). Verksamheten är öppen för alla med kravet att du skall vara medlem i KarlEkon p.g.a. att alkoholtillståndet endast är för slutet sällskap. Baren drivs ideelt av studenter, för studenter. Bli medlem snabbt och enkelt här: http://www.karlekon.com/bli-medlem/

Nollning

Karlekons nollning är ett utmärkt sätt för dig som ny student att träffa nya kamrater, lära känna Karlstad och få smak av hur det är att studera på Karlstads universitet. Under två veckor kommer du att mötas av en hel del nya intryck samt att introduceras till studentlivet.

Vi vill att din nollningstid ska fyllas med goda minnen och möten mellan människor. Vi skulle därför vilja poängtera att nollning inte har några inslag av pennalism. Allt som vi gör är helt frivilligt och även om det serveras alkohol finns det alltid minst ett alternativ till detta.

Genom att delta kommer du på nolltid (ursäkta uttrycket) att lära känna såväl dina blivande kurskamrater som gamla studenter. Detta är möjlighet som du inte får missa.

Mer information finner du på på nollningens egna sida här.
Har du frågor rörande KarlEkons nollning, kontakta projektledarna för nollningen: nollning@karlekon.com.

Bostäder

Karlstad har flera olika hyresvärdar för förstahandskontrakt, exempelvis:

KBAB
Lecab
Krebo
Lönnen
Prime Living

Tips! Du skall folkbokföra dig på din nya adress, förutom att din post kommer rätt och att din adress stämmer hos organisationer och myndigheter kan du bland annat söka bostadsbidrag (Försäkringskassan) och skaffa hemförsäkring. Bara en massa fördelar helt enkelt.

Läs mer om bostadsbidrag på försäkringskassans hemsida och adressändring har du studentrabatt hos via studentkortet.

Litteratur

Den kurslitteratur som du kommer behöva har ofta använts tidigare terminer, du kan exempelvis hitta mycket via köp och säljgrupper på FaceBook men även Campusbokhandeln. Genom att köpa begagnade böcker spar du både på miljön och plånboken.