htn

Alla som för första gången i sitt liv ska börja studera på ett universitet har troligen någon gång stött på ordet nollning, inspark, introduktion och så vidare. Kärt barn har många namn! Du kanske har hört ordet men inte har så stor koll på vad det faktiskt innebär?

Nollningen är till för att ge alla nya studenter som kommer till Karlstads universitet möjligheten att starta studietiden på allra bästa sätt. Studierna är alltid viktigast men näst viktigast är det att ha roligt och trivas under sin tid här i Karlstad och nollningen är en perfekt chans att kickstarta ditt studentliv med!

21318941_10154733104336712_2692692079674699277_o

Nollningen går främst ut på att du ska få möjligheten att lära känna dina kurskamrater, men även studenter som redan pluggat ett tag. Under nollningsveckorna kommer dina faddrar att ta hand om dig som ny student för att få dig att känna dig välkommen och som hemma. Du kommer garanterat att hitta vänner för livet under dessa veckor. Att lära känna nya vänner kan man göra på många olika sätt, men vårt mål är att göra det så enkelt som möjligt.

Genom lekar, tävlingar och fester ger vi dig möjligheten att lära känna andra som befinner sig i din sits eller som tidigare varit där. Alla aktiviteter under nollningsveckorna är till för att lära känna varandra och det finns absolut inget krav på att vara med under nollningen, men alla som tidigare varit med har däremot sagt att det är bland det roligaste de varit med om. Ett minne för livet vill vi lova!

Nollningen går främst ut på att du ska få möjligheten att lära känna dina kurskamrater, men även studenter som redan pluggat ett tag. Under nollningsveckorna kommer dina faddrar att ta hand om dig som ny student för att få dig att känna dig välkommen och som hemma. Du kommer garanterat att hitta vänner för livet under dessa veckor. Att lära känna nya vänner kan man göra på många olika sätt, men vårt mål är att göra det så enkelt som möjligt.

Genom lekar, tävlingar och fester ger vi dig möjligheten att lära känna andra som befinner sig i din sits eller som tidigare varit där. Alla aktiviteter under nollningsveckorna är till för att lära känna varandra och det finns absolut inget krav på att vara med under nollningen, men alla som tidigare varit med har däremot sagt att det är bland det roligaste de varit med om. Ett minne för livet vill vi lova!

Skärmavbild 2018-07-19 kl. 14.31.05

Under dina första veckor på universitet så kommer du, förutom att få träffa dina nya kursare, även få träffa ett härligt gäng med peppade faddrar. Faddrarna är studerande från olika terminer som tidigare suttit i samma sits som just dig, du kommer få möta faddrar från alla terminer, alla med studier inom ekonomi som kan dela med sig av erfarenheter och tips som kan hjälpa dig på vägen. Faddrarna är helt och håller till för dig så har du några som helst frågor så kan du alltid vända dig till dem! Du känner igen faddrarna på deras rosa overaller.

Skärmavbild 2018-07-19 kl. 14.26.09

Att beskriva vad du kommer vara med om är jättesvårt men vi är ganska säkra på att du inte kommer att ångra dig om du väljer att delta. Nollning är inte för alla men kom dit, bilda dig din egen uppfattning och ha kul! Nollningen har givetvis inga inslag av tvång eller pennalism och alla aktiviteter är alltid helt frivilliga. Ta chansen att vara med och träffa nya människor, lära känna Karlstad och framförallt att ha två otroligt roliga veckor. Det kommer att bli två veckor som du med största sannolikhet kommer minnas för resten av ditt liv!

Skärmavbild 2018-07-19 kl. 14.32.19

Din introduktion från universitetet kommer i år att starta på tisdagen den 28:e augusti mennollningen börjar redan på måndag den 27:e kl 17.00. Faddrar i rosa overaller kommer att möta upp dig vid universitetets huvudentré och därefter börjar det, ditt nya liv som student vid Karlstads universitet med allt vad det innebär.

Det är vi på bilden som är kommittén och det är vi som har planerat dessa två veckor. Vi vet att det är mycket att hålla koll på när man börjar på universitetet och kanske flyttat till en ny stad så därför har vi planerat allt in i minsta detalj, allt för att du bara ska behöva dyka upp och kunna hänga med på dessa två veckor. Det enda du behöver tänka på är att sätta på dig oömma kläder och möta oss vid universitet!

Under er första dag kommer ni att delas upp i fyra olika lag, i de fyra lagen kommer ni sen under de närmsta veckorna att tävla både mot de andra lagen, men även med de andra lagen. Av tradition så har alltid KarlEkons nollning ett tema och årets tema är Sagan om ringen. De fyra lagen är Hobbit, Orcherna, Alverna och Dvärgarna.

Mer information får du första dagen. Kan du inte närvara första dagen och vill komma en annan dag är det bara att höra av dig till något av de telefonnummer du finner nedan. Har du några som helst frågor kan du såklart också höra av dig på antingen mail, sms eller telefon. Annars så ses vi helt enkelt på nollningen!

Kontaktuppgifter till nollningsgeneralerna:
Fanni Vuorinen         Patrik Miskimin
0703-865568            0707-682126
nollning@karlekon.com

wesdzxcqwasd

21199410_10154716512616712_794459324805819264_o

Nollningsschema
Observera att schemat kan komma att ändras, håll koll i din nollegrupp efter exakta tider. 

27/8 MÅNDAG: LÄRA KÄNNA KVÄLL - Smygstart för nollningen

Denna dagen vill du inte missa - på måndagen har ni chansen att få träffa dina nya klasskamrater och faddrar dagen innan föreläsningar börjar. Vi kommer leka massa roliga lekar och avsluta kvällen i vår egna studentpub C.A.P.S. Möt oss utanför universitetets huvudentré kl 17 och då kör vi igång KarlEkons höstnollning 2018!

28/8 TISDAG: STADSVANDRING

Denna tisdag kommer vi tävla runt Karlstad så får ni lära känna staden Karlstad. Kvällen kommer avslutas i Karlstads största och Sveriges bästa nattklubb, Nöjesfabriken.
Samling på Stora Torget i stan kl 17.30.

29/9 ONSDAG: POÄNGJAKT

Poängjakt är vad det låter som - på onsdagen kommer ni få tävla mellan lagen på riktigt, det handlar om att samla så mycket poäng till sitt lag som möjligt. Denna dag kommer kanske avslöja vilket av lagen som efter nollningen kommer stå på toppen… Kvällen kommer avslutas i vår kära C.A.P.S. Möt oss utanför huvudentrén kl 17.45.

30/8 TORSDAG: SUNDSTA KVÄLL

Denna torsdag kommer vi hänga i härliga Sundsta. Kvällen består av gött häng och spel, så denna kväll vill ni inte missa!

31/8 FREDAG: SLAGET OM CAMPUS

Slaget om campus är vad det låter som, efter en lugn kväll i Sundsta är det dags att köra igång med tävlingen igen! Denna fredag får ni chansen att visa till kommittén vilka krigare ni alla är. Kvällen kommer avslutas i C.A.P.S. Faddrarna kommer möta er 17.45 utanför huvudentrén.

1/9 LÖRDAG: FÖRENINGSKAMP

En av de roligaste dagarna eftersom ni kommer få chansen att representera KarlEkon i en tävling mot skolans andra föreningar. På föreningskampen är det ingen tävling mellan våra egna lag, vi lägger istället allt fokus på att vinna över skolans andra föreningar och visa att det är KarlEkon som är bäst. Kvällen avslutas med en stor utomhusfest tillsammans med alla andra föreningar på ett av Karlstads härligaste ställen att hänga på.

3/9 MÅNDAG: ÄRTOR & PUNSCH

KarlEkons mest traditionsenliga och helt klart roligaste dag. Kvällen avslutas på vår studentpub C.A.P.S. Samling kl 17.15 utanför universitetets huvudentré. Ps. Till ärtor och punch vågar man inte komma sent...

4/9 TISDAG: FLOTTBYGGE

En stor tradition i Karlstad är det årliga flottracet, men en förutsättning för att delta är att varje lag har en flotte. Flottbygge-dagen kommer innebära tävlingar och lekar i mängder, men framförallt skapandet av fyra grymma flottar. Vi samlas utanför universitetets huvudentré kl 17.45. Kvällen avslutas på C.A.P.S.

5/9 ONSDAG: FLOTTRACE

En av de härligaste och mest folkrika dagarna, idag ställs ni inför utmaningen att på era flottar paddla er fram längs Klarälven och besegra skolans andra föreningar i vad som är ett av de roligaste racen ni någonsin upplevt. Vi samlas kl 16.30 på Stora Torget och kvällen avslutas sen gemensamt med de andra föreningarna på stans största nattklubb, Nöjesfabriken.

7/9 FREDAG: FADDRAR MOT NOLLOR

Nollningen börjar närma sig sitt slut och denna dag får ni äntligen chansen att visa alla faddrar att det är ni som bestämmer. I en mängd olika tävlingar kommer ni nollor få chansen att visa vad ni går för mot era faddrar. Innan kvällen är över så kommer vi få svar på om det är faddrarna eller nollorna som är bäst i föreningen. Vi möts utanför universitetets huvudentré kl 16.45 och kvällen avslutas sen på Nöjesfabriken.

8/9 LÖRDAG: FADDERMIDDAG

Avslutningen på den två veckor intensiva nollning, en avslutningsmiddag med era faddrar och ni får chansen att svida om från era nollningskläder till era vanliga festkläder. Middagen präglas av tal och underhållning, det blir en kväll ni sent glömmer, er första riktiga sittning.

AVSLUTNING

Avslutningen på nollningen är den stora Nollephesten som hålls i oktober. Det kommer att bli er första finsittning där priser till årets nolla, årets nollegrupp och en mängd andra priser kommer att delas ut.

Runt samma tid så kommer ni även kunna köpa er egen rosa overall och den invigs såklart med en ovvesittning... Mer information om det kommer när det närmar sig!

Sist men inte minst så avslutar vi med livsviktig information om vår kära kommitté!
Läs på ordentligt, man vet aldrig när man behöver veta detta!

1

Fanni ”Gandalf” Vuorinen
Termin: 7
Fjäsk: Prosseco life och fluffiga grejer
Favoritdrink: Minttu.
Favoriträtt: Lösgodis.
Nemesis: Saruman.
Favoritlåt: Pink Panther theme song.
Drömyrke som barn: Konståkare.
Detta visste du inte om mig: Jag kan grillkrydda-låten utantill.
Favoritcitat: ”Put your big girl pants on!”

2

Patrik ”Frodo” Miskimin 
Termin: 4
Fjäsk: Spela beer-pong och utmana mig på limbo
Favoritdrink: Sourz Apple
Favoriträtt: Kycklingsallad med avokado från yalla yalla
Nemesis: tentor
Favoritlåt: Meghan Trainor - goosebumps
Drömyrke som barn: Pilot
Detta visste du inte om mig: Får jag så äter jag ett glasspaket om dagen
Favoritcitat: ”Veni vidi vici”

3

Alice "Arwen" Lundgren
Termin: 3
Fjäsk: Spela min låt. Ditt bästa partytrick.
Favoritdrink: Vodka redbull.
Favoriträtt: Pappas oxfilé.
Nemesis: Stupid boys.
Favoritlåt: Living next door to Alice - Smokie
Drömyrke som barn: Delfinskötare.
Detta visste du inte om mig: Jag är en jävel på handmassage.
Favoritcitat: ”Maten är klaaar!”

axel

Namn: Axel "Gimli" Almqvist
Termin: 5
Fjäsk: Ljumna Sofiero långburkar. Efterfester med mat.
Favoritdrink: Grappa.
Favoriträtt: Vad som helst med hummus.
Nemesis: Jack Norrena.
Favoritlåt: Tralala lilla molntuss - Bob Hund
Drömyrke som barn: Fotbollsspelare.
Detta visste du inte om mig: Kan sjunga hela "barn av vår tid".
Favoritcitat: "Man måste ha koll på röda siffror y saldo saldo och lite vice versa ekonomi" - Alejandro Fuentes Bergström

5

LouiseLegolas”Enoksson
Termin: 2
Fjäsk: Utmana mig i beerpong. Bjuda mig på chips. (dip för pluspoäng)
Favoritdrink: Likör 43 och mjölk.
Nemesis: Mina ex.
Favoritlåt: Efterfest och Smutsiga vatten - Pura Vida
Drömyrke som barn: Driva djurhem
Detta visste du inte om mig: Jag har ätit världens starkaste chilli, Carolina reaper, som är 1,6 miljoner på scoville-skalan.
Favoritcitat: ”Nothing worth having comes easy”.

6

Andreas ”Aragorn” Alfredsson
Termin: 5

Fjäsk: Sjung Öppna landskap. Kinderägg.
Favoritdrink: Gin & tonic
Favoriträtt: Pannkakor
Nemesis: Tommy Körberg
Favoritlåt: Är vi lyckliga nu – Ulf Lundell
Drömyrke som barn: Bonde
Detta visste du inte om mig: Jag har en hund av porslin i verklig storlek som heter Groggen.
Favoritcitat: ”Jag vaknade upp och sen var den dagen förstörd”