KarlEkons nya samarbetspartner, Civilekonomerna

– Vad är civilekonomerna för något?

Civilekonomerna är Sveriges största Fackförbund och intresseorganisation för ekonomer. För att bli en verksam medlem så behöver man studerat till minst en kandidat i ekonomi. Under studietiden så kan man ha ett studentmedlemskap som är gratis och totalt finns det 14000 studentmedlemmar. Civilekonomerna arbetar som ett trygghetsnät för arbetstagare. Vi är Sveriges största nätverk för ekonomer med totalt 43000 stycken medlemmar. Det Civilekonomerna kan erbjuda studenter är bland annat gratis CV-granskning, karriärrådgiving, studielitteratur, studievägledning och tidningen civilekonomerna.

– Vad hoppas civilekonomerna få ut av vårat samarbete?

Vi hoppas att få träffa alla ekonomer på Karlstad universitet och kunna skaffa ett närmare band till er och därmed bredda vårat nätverk med ekonomer. Vi hoppas få träffa på ekonomer på Sero-konferensen och få en tätare kontakt även där. Civilekonomerna kommer att ge föreläsningar som kan handla om bland annat LinkedIn eller hur ett starkt CV ska byggas upp.

– Vad är förväntningarna på Karlekon i samarbetet?

Förväntningarna är att få träffa studenterna och få vara med på bland annat höstnollning och flera andra aktiviteter.

– Hur jobbar civilekonomerna mot studenter?

Vi är ute på arbetsmarknadsdagar, Key-dagen och har mycket föreläsningar på universitet. Dessutom har vi en turne där vi börjar i södra Sverige och fortsätter uppåt i Sverige för att besöka Universitet runt om i landet och får möjligheten att träffa alla studenter under nollningen. Civilekonomerna har studentrepresentanter på många Universitet, i Karlstad finns en nuvarande studentrepresentant och till hösten kommer en ny att tillsättas.

– Varför blir man medlem hos civilekonomerna?

Ett medlemskap är mycket förmånligt då det är gratis under studieperioden och vi erbjuder studenter bland annat gratis CV-granskning, karriärrådgiving, studielitteratur, studievägledning och tidningen civilekonomerna.

– Hur blir man medlem hos civilekonomerna?

Man kan bli medlem antingen via våran hemsida eller genom att träffa oss när vi är ute på olika evenemang.

– Hur kommer man i kontakt med Civilekonomerna?

Man kan ringa våran jour på 08-55691200, maila till kontakt@civilkekonomerna.se eller isabella.elovaara@civilekonomerna.se

Avslutande ord

Vi på Civilekonomerna är jätteglada över att få närmare kontakt med Karlekon och ser fram emot ett bra samarbete.