Höstnollning 2017

En supernollning

Karlstads mest grymma superskurkar har lyckats fly och nu väntar en två veckors introduktion präglad av kaos och urspårade fester. Vi behöver därför nu er hjälp att återställa ordningen på Karlstads gator och göra studentlivet till vad det ska vara. Ni kommer att delas upp i våra fyra superhjältelag, dessa är lagen som under nollningen kommer tävla både mot och med varandra. Som superhjältar måste ni under den två veckor långa introduktionen göra allt i er makt för att just ert lag ska besegra skurkarna och rädda KarlEkons nollning. Det är upp till er nollor och faddrar att göra nollningen till den bästa genom tiderna!

Lagen

Som nämnt kommer ni under er första dag att delas upp i fyra olika lag, i de fyra lagen kommer ni sen under de närmsta veckorna att tävla både mot de andra lagen, men även med de andra lagen. Detta för att ni ska få de bästa möjligheterna till att lära känna varandra. Av tradition så har alltid KarlEkons nollning ett tema och som kanske framgått vid det här laget så är årets tema Superhjältar.

En hälsning från olika lagen finner ni här nedanför:

Superman

Övermänsklig styrka, snabbhet och intelligens beskriver oss bäst. Det är vi som är Superman faddergrupp och tillsammans med er ska vi under 2 veckors tid hjälpa till att besegra superskurkarna som just nu härjar på Karlstads gator! Snabbare än en gevärskula, starkare än ett lokomotiv och med styrkan att hoppa över höghus i ett enda svep kommer vi tillsammans med er att övervinna de andra superhjältarna. Vi är i stort behov av JUST DIN superkraft för att tillsammans kunna visa att vi är bäst på fest.

Vi i Superman kommer att finnas där för dig genom hela nollningen, för att du ska få en oförglömlig start på ditt studentliv här i Karlstad. Med vår superhastighet kan vi tillsammans springa och flyga snabbare än någon annan och med vår teleskopsyn har vi redan nu sett att just du kommer vara den perfekta Superman.

Vi har redan satt på oss våra mantlar och står redo för att använda alla våra supermankrafter för att besegra de elaka skurkarna, nu behöver vi bara er hjälp för att lyckas med detta!

Hulken

Karlstads gator stod näst på tur att bli drabbad och nu behöver vi din hjälp för att besegra de onda skurkarna! Vi i Hulken är kända för att vara starka men vi behöver din extrakraft för att klara av det här så vi kan slappna av igen och gå tillbaka till det vanliga studentlivet. Ryktet säger att vi Hulkar har lite aggressionsproblem och blir snäppet grönare när detta sker. Det är bara en myt. 

Vår ständiga adrenalinkick gör oss lite extra gröna och det här kommer ni märka på både dansgolvet och efterfesterna. Vi härjar så länge vi bara får och med oss kommer du aldrig kunna sitta still. Vi i Hulken garanterar dig en superduperutbildning i allt vad en superhjälte kan behöva veta och det finns ingen som når upp till vår nivå.

Du kommer inte bara vara en erfaren Hulk efter dessa två veckor, du kommer också ha skaffat dig vänner för livet och minnen du sent kommer glömma.  Vi faddrar ser verkligen fram emot att få välkomna er till Karlstad och Karlekon och vi kommer göra allt för att ge er den bästa möjliga början på ert universitetsliv. Så joina oss gröna och förbered dig på två sjukt roliga och galna veckor!

Captain America

Mörka krafter har tagit över campus och KarlEkon, därför har Captain America kallat in dig för att besegra superskurkarna. Tillsammans ska vi tävla mot de andra superhjältarna för att se vem som kan återta vår förening och vårt campus.

Med hjälp av sånger, kämpaglöd och törstiga strupar ska vi kämpa och slita för att visa vilken superhjälte som alltid får jobbet gjort. För att klara detta ärofyllda uppdrag, att inbringa fred till vår solstad, hoppas vi att du vill kämpa med oss, sida vid sida, i vått och torrt och tillsammans krossa superskurkarna.

Batman

Gothams gator är ännu en gång osäkra och vi behöver JUST din hjälp för att besegra superskurkarna. Under två veckors tid har du som uppdrag att tillsammans med den bästa faddergruppen göra Gothams gator säkra igen så att vi kan återvända till det vanliga galna studentlivet igen. Vi i nollegruppen BATMAN har många storslagna egenskaper – vi är akrobatiska, vi har en genial intellektnivå, vi är mästare i smygteknik och vi har en otrolig känsla för efterfester. Hos oss kommer du inte få en enda tråkig stund. Vi är kungarna över staden Gotham och det finns ingen som kan matcha sig med oss, vi är superhjältarnas superhjälte.

En nollning tillsammans med oss kommer vara något du kommer ha med dig resten av livet. Vi faddrar är så otroligt taggade på att träffa er små läderlappar för att träna er till att bli de bästa superhjältarna inom KarlEkons historia. Så släng på dig din svarta mantel och anknyt till den bästa superhjälte-nollegruppen i KarlEkon. Tillsammans är vi snyggast, starkast och bäst på fest! 

Schemat

KarlEkons nollning är en två veckor lång fest fylld med lekar, tävlingar och människor som befinner sig i er situation som nya studenter på Karlstads universitet. Förutom andra nya studenter kommer ni även få möjligheten att lära känna äldre studenter som har stenkoll på allt som har med studentlivet och studietiden att göra.

Under era två första veckor kommer ni få göra allt från att bygga flottar till att tävla i poängjakt, ni kommer få chansen att lära känna er kursare och ni kommer få chansen att lära känna Karlstad som stad. Nollningen startar med en introduktion måndag den 28/8 11.00 i universitetets idrottshall. För att ni ska hitta dit kommer vi stå vid universitetets huvudentré 10.45 och guida er rätt. För att känna igen oss letar ni efter rosa overaller/byxor så ska vi hjälpa er så mycket som möjligt!

Mer info om varje dag hittar ni här nedan.

 Måndag 28/8, Lära känna-kväll:

En kväll för att ni ska få lära känna varandra och era faddrar. Kvällen består av lekar gjorda för att ni ska få bästa möjligheten att lära känna varandra och den kommer avslutas på vår egna stundepub CAPS.

Måndag 4/9, Ärtor & Punsch

KarlEkons mest traditionsenliga och helt klart roligaste dag. Kvällen avslutas på vår studentpub CAPS.

Tisdag 29/8, Stadsvandring:

Denna tisdag kommer ni få lära känna staden Karlstad, med tävlingar runt om i staden kommer ni få träffa föreningens styrelse och även några av föreningens samarbetspartners. Ni kommer få chansen att imponera på kommittén och dansa er trötta in på småtimmarna på stadens största nattklubb.

Tisdag 5/9, Flottbygge

En stor tradition i Karlstad är det årliga flottracet, men en förutsättning för att delta är att varje lag har en flotte. Flottbyggardagen kommer innebära lekar i mängder, men framförallt skapandet av fyra grymma flottar. Kvällen avslutas på CAPS.

Onsdag 30/8, Superhjältedag:

Superhjältedagen är den dag då ni verkligen kommer få chansen att visa vilka hjältar ni alla är. Denna dag kommer vara präglad av vårt övergripande tema mer än någon annan dag. Kvällen kommer avslutas på CAPS.

Onsdag 6/9, Flottracet

En av de härligaste och mest folkrika dagarna, idag ställs ni inför utmaningen att på era flottar paddla er fram längs Klarälven och besegra skolans andra föreningar i vad som är ett av de roligaste racen ni någonsin upplevt. Kvällen avslutas gemensamt med de andra föreningarna på stans största nattklubb.

Torsdag 31/8, Afterschool:

Eftersom att ni slängs rakt in i plugget och skolan inte väntar på oss så ger vi er idag chansen att delta på en studiecirkel anordnad av våra rutinerade faddrar. Efter studiecirklarna så väntar afterschool, eftersom vi vet hur viktigt det är att även kunna koppla bort skolan emellanåt.

Torsdag 7/9, KarlEkon-dagen:

Ytterligare en studiecirkel anordnad av våra rutinerade faddrar står idag på schemat, något som av oss faddrar verkligen rekommenderas att delta på. Denna studiecirkel följs upp med vad vi kallar KarlEkon-dagen, en dag där ni återigen får möta KarlEkon som förening och får en inblick i vad föreningens studiesociala utskott gör för oss medlemmar året om.

Fredag 1/9, Poängjakt

Poängjakt är vad det låter som, idag kommer ni få tävla mellan lagen på riktigt, det handlar om att samla så mycket poäng till sitt lag som möjligt. Denna dag kommer kanske avslöja vilket av lagen som efter nollningen kommer stå på toppen. Kvällen avslutas på en av Karlstads populäraste nattklubbar.

Fredag 8/9, Faddrar mot nollor:

Nollningen börjar närma sig sitt slut och denna dag får ni äntligen chansen att visa alla faddrar att det är ni som bestämmer. I en mängd olika tävlingar kommer ni nollor få chansen att visa vad ni går för mot era faddrar. Innan kvällen är över så kommer vi få svar på om det är faddrarna eller nollorna som är bäst i föreningen. Kvällen avslutas på stans största nattklubb.

Lördag 2/9, Föreningskamp

En av de roligaste dagarna eftersom ni kommer få chansen att representera KarlEkon i en tävling mot skolans andra föreningar. På föreningskampen är det ingen tävling mellan våra egna lag, vi lägger istället allt fokus på att vinna över skolans andra föreningar och visa att det är KarlEkon som är bäst. Kvällen avslutas med en stor utomhusfest tillsammans med alla andra föreningar på ett av Karlstads härligaste ställen att hänga på.

Lördag 9/9, Faddermiddag:

Avslutningen på den två veckor intensiva nollning, en avslutningsmiddag med era faddrar och ni får chansen att svida om från era nollningskläder till era vanliga festkläder. Middagen präglas av tal och underhållning, det blir en kväll ni sent glömmer, er första riktiga sittning.

 

Fredag 15/9, Förfest:

Fredagen efter att vi avslutat vår egen nollning så anordnar Karlstads universitets studentkår en välkomstfest på Nöjesfabriken och vi vill tillsammans med er starta denna kväll med en härlig förfest. Vi siktar in oss på grillning och beerpong vid vår studentbar, för att sedan gemensamt ta oss ner till den stora festen på Nöjesfabriken.

 

Nollephesten:

Då det är dags för alla tjejer att ta fram sin finaste klänning och för killarna att ta fram det där lilla extra till kostymen, det här är en kväll du sent kommer att glömma. Att möta sin blinddejt i stan med det där extra pirret och tankarna att det här, det kommer bli en bra kväll! Nollephesten är späckad med underhållning, fina priser och inspirerande tal av såväl nollor som faddrar. Det är nu nollningen går mot sitt slut och vad är inte bättre än en finsittning att avsluta det hela med. Du kommer få träffa fler nya människor, och vem vet, kanske är det just du som kommer att belönas för ditt engagemang under de två veckorna av nollning.

Kommittén

Det är vi i kommittén, eller nollningens projektgrupp som man också kan kalla oss, som i ett halvår har suttit och planerat er terminsstart och er nollning. Det är även vi som har huvudansvaret under nollningen och ska se till att ni får en så grym start på er studietid som möjligt. I slutändan är det även vi som utser vinnarna av årets nollning.

 

Vi i kommittén är:

Joakim Lind (General)

Ålder: 22

Termin: 7

Från: Lysekil

Karaktär: Winter Soldier

Superkraft: Vet allt

 

Joakim Knutas (General)

Ålder: 23

Termin: 7

Från: Skövde

Karaktär: Jokern

Superkraft: Ölhävning

 

John Johansson

Ålder: 24

Termin: 5

Från: Lysekil

Karaktär: Bane

Superkraft: Hitta hem på fyllan

 

Henric Adler

Ålder: 23

Termin: 4

Från: Mölnlycke

Karaktär: Loki

Superkraft: Remix-gud

 

Josefine Svärd

Ålder: 22

Termin: 3

Från: Gnesta

Karaktär: Harley Quinn

Superkraft: Hjärtekrossare

 

Olivia Branö

Ålder: 24

Termin: 2

Från: Stockholm

Karaktär: Poison Ivy

Superkraft: Sova

 

 

Kontakt:

Skulle det vara så att ni nu inför nollningen har några som helst frågor så kan ni höra av er till någon av oss generaler så ska vi ge er den hjälp vi kan.
Ni når oss på:
projektledare.nollning@karlekon.com
eller på:
076-139 93 06 (Joakim Lind)
070-523 16 14 (Joakim Knutas)

Inga frågor är för dumma, så tveka att inte på att höra av er, vi har alla varit i er sits och vet att det är mycket nytt när man ska börja som ny student på ett nytt universitet i en ny stad.

Vi hoppas vi får träffa er alla under nollningen!
Mvh era generaler!