Välkommen till Karlstads universitet och studentföreningen KarlEkon! 

Mitt namn är Anna Marble och jag är ordförande för KarlEkon, ekonomistudenternas förening. Jag vill med detta brev hälsa dig varmt välkommen till Karlstad och KarlEkon genom att berätta lite om oss och din nollning som startar måndagen den 21/1. Mer om det längre ner!

Till universitetet kommer vi från olika situationer i livet, men två saker har vi alla gemensamt; ett intresse för ekonomi och ett studentliv framför oss. Hösten 2017 satt jag i samma sits som er och jag vet hur mycket frågor och funderingar man kan ha inför studiestarten. Jag hade inte mycket förväntningar på studentlivet och visste egentligen ingenting om Karlstad som studentstad. Jag kände ingen som skulle läsa samma program som mig, men redan från min första dag här började jag att känna mig hemma och det har jag KarlEkon att tacka för. Föreningen har inte bara stöttat mig i studierna utan också fått mig att lära känna så otroligt mycket människor och gett mig en riktig KarlEkon-familj här i Karlstad.

Grupp1

KarlEkon är en utbildningsförening vid Karlstads Universitet och vi finns till för dig. Vårt mål är att vara ett stöd för dig under din tid på universitet och hela vägen ut i arbetslivet. Vårt största och främsta syfte är att bevaka din utbildning vid Karlstads universitet för att säkerställa en hög akademisk nivå. Vi arbetar bland annat med att hjälpa enskilda studenter med problem som uppstår, ha god och kontinuerlig kontakt med universitetet samt att aktivt driva frågor inom S.E.R.O,  Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation.

Tillsammans med KarlEkons styrelse och alla våra engagerade medlemmar gör vi vårt allra bästa för att din studietid i Karlstad ska bli så rolig och lärorik som möjligt. Vi anordnar olika aktiviteter minst en gång i veckan under hela året! Allt från idrottsaktiviteter, sittningar, en skidresa och nollningar till föreläsningar, en arbetsmarknadsdag och studiecirklar. Sist men inte minst så driver vi också studentpuben C.A.P.S. som ligger uppe på Campus! Så oavsett om du är intresserad av idrott, vill skapa värdefulla kontakter i näringslivet, är intresserad av utbildningsbevakning eller bara vill träffa studiekamrater och ta en öl till lite schysst musik, så har KarlEkon allt för dig.

Sedan starten, 1980, har KarlEkon varit i ständig utveckling! Vi drivs helt och hållet av studenter och söker alltid nya engagerade medlemmar! Så om du vill vara med och engagera dig och fortsätta utveckla och förbättra studentlivet i Karlstad, så söker KarlEkon alltid studenter till våra olika utskott och projekt under året.

Picture1

Något du kanske inte visste om oss är att vi i maj 2018 anordnade SM i Ekonomi, en årligt återkommande lagtävling i ekonomi där alla högskolor och universitet i hela Sverige deltar. Hela 250 ekonomstudenter och yrkesverksamma från hela landet befann sig under fyra dagar i Karlstad för att göra upp om vinsten!

Vi vann också Karlstads Studentkårs pris som årets studentförening med nomineringen; ”KarlEkon har under året varit en mycket aktiv förening. KEY-dagen, SM i Ekonomi, Valborg och Flottracet är bara några exempel på evenemang de stått för under året. Det är dessa typer av evenemang som höjer hela studentupplevelsen för studenter vid Karlstads universitet, men även ryktet för universitetet i sin helhet.”

Anna

Har du några funderingar gällande KarlEkons verksamhet eller vill lära känna mig, min styrelse och föreningen bättre? Kika in på vår hemsida, www.karlekon.com eller våra olika kanaler, sök på KarlEkon så hittar du oss!

Om du har ytterligare frågor så svarar jag mer än gärna på sms, samtal, mail eller om du stoppar mig när du ser mig på universitetet. Jag är verkligen så taggad att träffa alla er nya studenter som är antagna till Internationella Affärer VT19. Trots att ni är många som börjar så vill jag gärna lära känna er alla! Så tveka inte på att säga hej, ställa frågor eller bara snacka om du ser mig!

Varmt välkommen till Karlstad och vår KarlEkon-familj!

Anna Marble
Ordförande KarlEkon
ordforande@karlekon.com
076-836 38 40

Nog om KarlEkon, nu snackar vi lite nollning istället!
Varmt välkommen till nollningen VT-19!

Alla som för första gången ska börja studera på ett universitetet har troligen stött på ordet ”nollning”, ”inspark” eller ”introduktion”.

Kärt barn har många namn! Du kanske har hört ordet, men har inte så stor koll på vad det innebär?

Nollningen är till för att ge alla nya studenter som kommer till Karlstads universitet möjligheten att starta studietiden på allra bästa sätt! Studierna är alltid viktigast, men näst viktigast är at ha roligt och att trivas under sin tid här i Karlstad. Nollningen är det perfekta sättet att kickstarta ditt studentliv med!

Picture2

Nollningen går främst ut på att du ska få möjligheten att lära känna dina kurskamrater, men även studenter som redan pluggat ett tag. Under nollningsveckan kommer dina faddrar att ta hand om dig som ny student för att få dig att känna dig välkommen och som hemma. Du kommer garanterat att hitta vänner för livet under de första veckorna. Att lära känna nya vänner kan man göra på många olika sätt, men vårt mål är att göra det så enkelt som möjligt.

Genom lekar, tävlingar och fester ger vi dig möjligheten att lära känna andra som befinner sig i din sits eller som tidigare varit där. Alla aktiviteter under nollningsveckorna är till för att lära känna varandra och det finns absolut inget krav på att vara med under nollningen, men alla som tidigare varit med har däremot sagt att det är bland det roligaste de varit med om. Ett minne för livet vill vi lova!

Under din första vecka på universitet så kommer du, förutom att få träffa dina nya kurskamrater, även få träffa ett härligt gäng med peppade faddrar. Faddrarna är studerande från olika terminer som tidigare suttit i samma sits som just dig, alla med studier inom ekonomi som kan dela med sig av erfarenheter och tips som kan hjälpa dig på vägen. Faddrarna är helt och håller till för dig så har du några som helst frågor så kan du alltid vända dig till dem! Du känner igen faddrarna på deras rosa overaller.

Att beskriva vad du kommer vara med om är jättesvårt men vi är ganska säkra på att du inte kommer att ångra dig om du väljer att delta. Nollning är inte för alla men kom dit, bilda dig din egen uppfattning och ha kul! Nollningen har givetvis inga inslag av tvång eller pennalism och alla aktiviteter är alltid helt frivilliga. Ta chansen att vara med och träffa nya människor, lära känna Karlstad och framförallt att ha en otroligt rolig vecka! Det kommer att bli en vecka som du med största sannolikhet kommer minnas för resten av ditt liv!

Screen Shot 2018-12-29 at 20.29.34

Din introduktion från universitetet kommer i år att starta på måndagen den 21:e januari. Faddrar i rosa overaller kommer att möta upp dig vid universitetets huvudentré och därefter börjar det: ditt nya liv som student vid Karlstads universitet med allt vad det innebär.

Det är vi på bilden som är generaler och det är vi som, tillsammans med kommittén, har planerat denna vecka. Vi vet att det är mycket att hålla koll på när man börjar på universitetet och kanske flyttat till en ny stad så därför har vi planerat allt in i minsta detalj, allt för att du bara ska behöva dyka upp och kunna hänga med på denna vecka. Det enda du behöver tänka på är att sätta på dig oömma, varma kläder och möta oss vid universitet!

Mer information får du första dagen, alternativt kan du kika in på wwww.karlekon.com. Kan du inte närvara första dagen och vill komma en annan dag är det bara att höra av dig till något av de telefonnummer du finner nedan. Har du några som helst frågor kan du såklart också höra av dig på antingen mail, sms eller telefon. Annars så ses vi helt enkelt på nollningen!

Nollninsgeneralerna:

Alva Andersson
070-459 98 11

Fanny Leiding
073-523 73 01

Nollning@karlekon.com

Alva&Fanny1111